Behind the scenes: videoclip Suzan & Freek powered by Wattsun

Read more
Onlangs kregen wij de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij de opnames van de videoclip ‘Slapeloosheid’ van Suzan & Freek. Ontdek in dit blog (+video) hoe de filmcrew onder leiding van Cas Lebbink (COOL Creative) met behulp van Wattsun de complete clip in twee dagen opnam op off-grid locaties.
Off-grid locaties
Off-grid locaties

De videoclip voor de single Slapeloosheid werd op twee locaties opgenomen. Dag één speelde zich af rondom de vuurtoren genaamd Paard van Marken, gelegen op een schiereiland aan het Markermeer. De weersomstandigheden waren niet optimaal, het was regenachtig en koud. Op het schiereiland kwam de wind van alle kanten, maar desondanks werden de opnames voortgezet. 

 

Op dag twee werd er gefilmd op een vissersboot. De videoclip gaat over een man die de zee op gaat en zijn geliefde achterlaat. Hij heeft slapeloze nachten, want hij weet niet of hij ooit nog terug zal komen. Op de tweede dag - toen het weer wat beter was - werden er slechte weersomstandigheden gecreëerd door water op de ruiten te spuiten, zodat het leek alsof het stormde.

Stroombron snel verplaatsen

Het belangrijkste filmmoment op dag één was rondom het zogenaamde 'golden hour'. Dit is de periode van schemering bij zonsondergang. Dit is het moment waarop het licht op zijn mooist is en er een magische sfeer ontstaat. In de onderstaande video legt regisseur Cas uit dat de inzet van de Wattsun hierbij cruciaal is. Het mooiste licht is er maar heel even, dus het is extra belangrijk om daarbij snel te kunnen bewegen en schakelen. De Wattsun Dock gaf hierbij veel vrijheid en snelheid. 

Stroombron snel verplaatsen
Batterijsysteem robuust en regenbestendig
Batterijsysteem robuust en regenbestendig

Filmen in de regen, met wind en op een schommelende boot is een uitdaging. Niet alleen voor de filmcrew, maar ook voor de apparatuur. De Wattsun Dock werd vooral ingezet in combinatie met een Vortex 8-lamp. Zowel het batterijsysteem als deze lichtbron is gemaakt voor wisselende weersomstandigheden en is bovendien mobiel in te zetten. Ook bij de opnames op de boot was de Wattsun een ideale uitkomst. Het dek bleef niet droog, maar dat maakte niet uit voor de stroomtoevoer. 

Unieke ervaring

In de onderstaande video krijg in je een uniek kijkje achter de schermen bij de opnames voor de videoclip van Suzan & Freek. Je ziet hoe de Wattsun in korte tijd op veel locaties wordt ingezet.

 

Werk jij in de filmsector en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw werkzaamheden? Neem vrijblijvend contact op, we helpen je graag verder!

Unieke ervaring

Lees verder

Your shoppingcart (0)
  • Subtotal (Ex. VAT): 0.00
  • Subtotal: 0.00