Mobiel oplaadstation voor deelnemers Cycling 4 Climate

Lees meer

Mobiel oplaadstation voor deelnemers Cycling 4 Climate

Op 14 juni 2021 vond de tweede editie van Climate Classic plaats. Een bijzondere fietstocht van bijna 400 km. In deze blog lees je meer over de fietstocht en onze bijdrage.
Fietsen voor aandacht voor het klimaat
Fietsen voor aandacht voor het klimaat

Op 14 juni 2021 organiseerde Cycling4Climate met een groep bekende en minder bekende fiets- en duurzaamheidsliefhebbers een fietstocht van bijna 400 kilometer*. Een rit langs de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt. Een kustlijn die nooit werkelijkheid mag worden.

 

We zijn het volledig eens met Cycling4Climate en kunnen niet langer wachten met aandacht vragen voor de stijging van de zeespiegel. De gevolgen zijn niet te overzien voor onder meer de hele Randstad en zo’n 9 miljoen Nederlanders. Vorige eeuw steeg de zeespiegel al met 20 centimeter. Deze eeuw dreigt daar nog eens tot 80 centimeter bij te komen. Dat moeten we koste wat kost voorkomen.

 

De ''kustlijn'' als route

De wielrenners volgden de kustlijn die op Normaal Amsterdams Peil ligt. Die kustlijn loopt globaal van Groningen naar Goes. Zonder menselijke maatregelen als dijk aanleg en pompen zou dit de kustlijn in Nederland zijn. 

 

Cycling4Climate gebruikt de kustlijn als metafoor omdat het duidelijk maakt dat klimaatverandering echt impact kan hebben en dat het iedereen in Nederland zou kunnen raken. Als land waarvan een kwart van het oppervlak onder de zeespiegel (NAP) ligt, zijn we ontzettend kwetsbaar.

 

Tegelijkertijd laten ze met de fietstocht zien dat met samenwerking, snelheid en doorzettingsvermogen heel veel bereikt kan worden. Diezelfde aspecten spelen een rol om klimaatverandering aan te pakken. Alleen samen kunnen we voorkomen dat de NAP-kustlijn werkelijkheid wordt.

De ''kustlijn'' als route
Pak vaker de fiets
Pak vaker de fiets

“Met onze fietstocht van 400 kilometer op één dag laten we zien dat je samen ver kunt komen. We roepen alle Nederlanders in het algemeen en de 1 miljoen wielrenners in ons land in het bijzonder op om zo vaak als mogelijk de fiets te pakken. Trap eens wat vaker naar het werk of huur een OV-fiets na een treinreis. Ook als de afstand wat groter is, kun je met de fiets prima uit de voeten. Je bent lekker in de buitenlucht en kunt genieten van de stad of de natuur. Het zorgt voor minder CO2-uitstoot, het is gezond en we zorgen er op die manier samen voor dat onze kinderen en kleinkinderen ook in de toekomst droge voeten hebben.”

Mobiel oplaadstation met energie uit de zon

De missie van Cycling4Climate is duurzaamheid leuk maken met fietsevenementen, bewustwording rond de klimaatcrisis vergroten én laten zien hoe we impact kunnen maken. Deze missie steunen wij en daarom hebben we het mogelijk gemaakt dat alle deelnemers tijdens de lunch hun telefoons, Garmins etc konden opladen. Met mobiele duurzame zonne-energie uit de Wattsun!

Mobiel oplaadstation met energie uit de zon

Pop-up power, mobiele stroom voor evenementen

Wattsun

Wat heeft het opgeleverd

0Km

Km gefietst

De deelnemers hebben op maandag 14 juni 375 km gefiets van Breda naar Groningen.

0

Meer dan 300 telefoons opladen

Met de Wattsun Dock en Pack kun je meer dan 300 telefoons opladen. 

Lees verder

Uw winkelwagen (0)
  • Subtotaal (Ex. BTW): 0.00
  • Subtotaal: 0.00