Het verhaal

Wattsun is een innovatieve start-up gevestigd in Arnhem. Een ambitieus team van ondernemers en engineers met als doel duurzame energie mobiel te maken. De beste worden in energie bij de eindgebruiker brengen, daar streeft Wattsun naar. Door innovatieve oplossingen te ontwikkelen waarbij duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en eenvoud hoog in het vaandel staan.

Ontstaan

Wattsun is ontstaan door de groeiende vraag vanuit de evenementensector om hun dieselgebruik en CO2 uitstoot te verminderen. Jaarlijks wordt op de Nederlandse evenementen ongeveer 15 miljoen liter diesel verbruikt. Dit probleem speelt zich niet alleen af in de evenementensector maar ook in andere sectoren. Hier willen wij verandering inbrengen, daarom zijn we in 2014 begonnen aan de ontwikkeling van de Wattsun. Door onderzoek en het ontwikkelen van verschillende concepten kwamen we tot de conclusie dat energie opslaan in batterijen de beste oplossing is.

Omdat elke situatie vraagt om een andere hoeveelheid stroom hebben we een modulair batterijensysteem ontwikkeld bestaande uit meerdere modules. Dit maakt het mogelijk om voor elke situatie de capaciteit naar wens uit te breiden en kun je efficiënt met je energie omgaan.

Door Wattsun wordt duurzame energie ook beschikbaar op plekken waar geen netstroom voorhanden is.