Het verhaal

De wereld is nog steeds afhankelijk van het gebruik van fossiele brandstoffen. Bij de verbranding komt veel CO2 vrij met als gevolg de klimaatverandering. Door iedereen, op elk moment, waar dan ook is vraag naar energie. Op dit moment is dat in Nederland nog voor 94% op aardgas, aardolie en steenkolen.

Ontstaan

Waar het stroomnet stopt, begint Wattsun. Met dit idee in het achterhoofd heeft Koen Olieslagers (founder) in 2015 Wattsun opgericht en is hij begonnen met de ontwikkeling. Koen heeft tijdens zijn studie industrieel product design de minor duurzaamheid en energie gevolgd en heeft daar succesvol ervaring opgedaan in onderzoek en ontwikkeling van energieopslag in batterijen. Zijn missie is om samen met Bart Hendriks (compagnon en vriend) energiesystemen te ontwikkelen om slim groene energie naar plekken te brengen waar dit voorheen niet beschikbaar was. Het eerste product is de Wattsun One. Dit batterijen systeem is robuust, compact en gebruiksvriendelijk. Geen meters kabels meer of de stank van een aggregaat maar één druk op de knop en al je apparaten zijn geruisloos van energie voorzien. Ideaal voor op de werkplaats, een filmset, een festival terrein maar ook voor de servicemonteur.

Met passie proberen Koen en Bart hun droom te realiseren en verder te ontwikkelen in innovatieve oplossingen voor het opslaan en gebruiken van duurzame energie.

Prototypes

In de afgelopen jaren zijn er verschillende prototypes gebouwd die uiteindelijk hebben geleid tot de Wattsun One. Er is eerst onderzoek gedaan naar de mogelijkheden in de batterijentechnologie in relatie tot de doeleinden waarvoor de Wattsun ingezet gaat worden. Daarbij rekening houdend met de meest geschikte energiedichtheid, de cycli, het gewicht en de betrouwbaarheid. Tijdens de bouw van de prototypes is er intensief contact geweest met toekomstige klanten. Dit stelde Wattsun in staat een product te ontwikkelen wat precies aansluit bij de wensen en behoeften van de klant. Ook zijn er in die periode verschillende veldtesten gedaan. Dit zorgde voor nieuwe inzichten en verbeteringen. Sinds de oprichting van Wattsun wordt er nauw samengewerkt met partners voor de productontwikkeling, de productie en het delen van kennis.

Nu, in 2018 is Wattsun zover. De aggregaat maakt plaats voor de stille, groene energie van Wattsun. Met onze oplossingen leveren wij een bijdrage aan een schone en bewustere wereld en creëren wij nieuwe mogelijkheden.

Verandering

Wij gaan voor verandering in het gebruik van energie in off grid situaties door met fraaie, innovatieve producten te komen gericht op gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Van niets naar iets een prestigieus merk opbouwen en daarmee een bijdrage leveren aan de energietransitie.