Festivalseizoen van start!

Het outdoor festivalseizoen van 2018 is weer begonnen! DGTL festival trapt al jaren het seizoen af! Dat betekende een eerste mooie kans voor Wattsun om te laten zien waar we mee bezig zijn. In afgelopen paasweekend trok DGTL tienduizenden bezoekers naar de NDSM-werf in Amsterdam.

Verduurzaming in de evenementensector is hot en wordt steeds belangrijker mede door druk vanuit de overheid. Een van de voorlopers in deze ontwikkeling is DGTL. Onder de naam DGTL REVOLUTION houden zij zich bezig met de laatste technische innovaties op het gebied van duurzaamheid met als doel het verminderen van afval, lagere CO2 uitstoot, bewustzijn creëren bij de bezoeker.

Wattsun pop up power DGTL stroom batterij
Wattsun pop up power DGTL green battery

Duurzaamheid in evenementensector

Een van de stages draaide op groene stroom van de Green Battery. Mede mogelijk gemaakt door een slim stroomplan en efficiënte ledverlichting. Ook wat betreft catering heeft DGTL een radicale keuze gemaakt namelijk DGTL ‘Goes veggie’. Er worden alleen nog maar vegetarische gerechten aangeboden. En het gaat nog veel verder dan dat. Zelfs de urine van de bezoekers wordt gerecycled tot drinkbaar water door een groot apparaat dat de afvalstoffen eruit filtert.  Het water mag nog niet gedronken worden door bezoekers omdat DGTL nog volop aan het experimenteren is maar het voldoet aan alle eisen voor drinkwater.

Playground Brand Activation, bedenker van creatieve concepten voor onder andere events heeft op DGTL de ‘Wattsun One’ ingezet als testcase. Op het evenement heeft onze pop-up power gedurende het hele festival een ijskarretje van Ola van stroom voorzien! 

Testcase specs:

  • Aangesloten: Ijskar, kassasysteem, ledlamp
  • Vermogen: 650Watt continu
  • Tijd: 2 dagen

Wij hopen dat DGTL de nieuwe standaard heeft gezet voor de organisatie van een geweldig ‘zero waste’ evenement! Samen naar een duurzamere toekomst!

Voeg een opmerking toe

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden
Annuleren