Over Wattsun

Where the power grid ends, Wattsun begins

Wattsun pop-up power B.V. is in 2016 opgericht met als doel duurzame energie mobiel te maken. Met onze innovatieve producten creëeren we nieuwe mogelijkheden voor bedrijven met een stroomvraag, op plekken waar het stroomnet niet komt. Het draagbare plug & play batterijsysteem van Wattsun is de nieuwe manier van werken en helpt professionals emissievrij, efficiënter en veiliger hun werkzaamheden uit te voeren.

Het probleem

In de wereld van nu is elektriciteit niet meer weg te denken uit ons leven. Bij alles wat we doen is energie nodig. Deze elektriciteit is voor het grootste deel afkomstig uit een onzichtbaar stroomnet. Voor bedrijven die werkzaamheden buiten of onderweg uitvoeren is dit stroomnet vaak niet beschikbaar.

 

Om op een bouwplaats, festivalterrein of filmset elektrische apparaten en machines te kunnen gebruiken verbrandt een aggregaat fossiele brandstof om elektriciteit te genereren. Tijdens dit inefficiënte proces komen schadelijke deeltjes als CO2, stikstof en fijnstof vrij en zorgt een aggregaat voor overlast door lawaai en stank. Naast de milieu- en omgevingsfactoren is een aggregaat zwaar en onhandig en heeft veel onderhoud nodig.

 

Met de wereldwijde klimaatverandering waar we ook als individu onze ogen niet meer voor kunnen sluiten, worden organisaties meer en meer verantwoordelijk gehouden voor vervuiling. Alleen al een gemiddeld bouwbedrijf verbruikt 175.000 liter brandstof per jaar. Om onze impact te minimaliseren moeten we innoveren en dus nieuwe manieren bedenken om duurzamer en efficiënter, energie op locatie te kunnen gebruiken. Hier begint het verhaal van Wattsun pop-up power.

 

De ontwikkeling

In 2015 zijn we gestart met de eerste schetsen van de Wattsun, de allereerste op het gebied van draagbare batterijensystemen. Er is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden in de batterijentechnologie in relatie tot de doeleinden waarvoor de Wattsun ingezet wordt. Daarbij rekening houdend met de meest geschikte energiedichtheid, de cycli, het gewicht en de betrouwbaarheid.

We hebben gekozen voor de zeer hoogwaardige Lithium-Ion cellen in een eigen ontwikkeld battery pack en Batterij Management Systeem (BMS).

 

In de afgelopen jaren zijn er verschillende prototypes gebouwd die uiteindelijk hebben geleid tot de huidige Wattsun producten waarvoor wij een wereldwijd patent hebben verkregen. Tijdens de ontwikkeling en het bouwen van de prototypes is er intensief contact geweest met klanten. Ook zijn er in die periode verschillende veldtesten gedaan. Dit zorgde voor nieuwe inzichten en verbeteringen. 

 

Sinds de oprichting van Wattsun wordt er nauw samengewerkt met partners voor de productontwikkeling en de industrialisatie. 

image

Betrouwbaarheid & Kwaliteit

Betrouwbaarheid is een must. Wij gebruiken in zowel het materiaal van de behuizing, als de elektronica, componenten van hoge kwaliteit. De behuizing is gemaakt van supersterk branddovend kunststof en gepoedercoat aluminium. De cellen zijn geplaatst in een eigen ontwikkeld batterypack speciaal voor de hoge vermogens die de Wattsun levert. 

Gebruiksvriendelijk

De Wattsun is uitermate gebruiksvriendelijk. Door het intuïtieve ontwerp en de eenvoud van de bediening kan iedereen, ook zonder technische kennis zelf een stroompunt realiseren. De vorm geeft de gebruiker direct het idee dat de modules stapelbaar zijn. Het maakt niet uit hoe de module gestapeld wordt, linksom of rechtsom, het werkt altijd. 

 

Het laad- en ontlaadprogramma is dusdanig geautomatiseerd dat de gebruiker niet hoeft na te denken over het op- en ontladen.  

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat voor ons verder dan groene stroom overal beschikbaar maken. Het gaat ook over gebruiksgemak en over betere werkomstandigheden. Wij geven zowel om de aarde als om de gebruiker; Wattsun helpt de klant om duurzamer, efficienter en veiliger te werken. 

 

We hebben bij de ontwikkeling van het systeem rekening gehouden met toekomstige, nóg efficientere batterijtechnieken. Ook zorgen we voor meer bewustwording, door van elk apparaat dat je aansluit direct het energieverbruik weer te geven. Doordat de Wattsun gemakkelijk te tillen is, is er in tegenstelling tot bij veel aggregaten en batterijen geen speciale transportmiddel nodig om hem te verplaatsen. 

 

Wij werken zoveel mogelijk met leveranciers en fabrikanten uit de regio en waarborgen hierdoor korte transportlijnen. Ook zorgen we voor lokale kennisontwikkeling en -deling.
 Van onderzoeksfase tot productie, van materiaalkeuze tot ontwerp, van samenwerking tot transport: Wij gaan voor duurzaamheid in elke stap. 

 

Geschiedenis

2015
Presentatie eerste prototype
InnoEnergy gelooft in het Wattsun concept en investeert 125.000 euro
2016
Oprichting Wattsun pop-up Power B.V
2017
Eerste klant
Behalen van productveiligheid certificaat!
2018
Start productie eerste batch van 40 modules
2019
Rabobank Investeert in Wattsun
2020
Your shoppingcart (0)
  • Subtotal (Ex. VAT): 0.00
  • Subtotal: 0.00