Over Wattsun

Where the power grid ends, Wattsun begins

Met innovatieve producten helpen we de professional met hun stroomvraag op locatie. 

Wij creëren mogelijkheden met een draagbaar plug & play batterijensysteem. Deze nieuwe manier van werken helpt professionals duurzamer, efficiënter en veiliger hun werkzaamheden uit te voeren.

Het probleem

In de wereld van nu is elektriciteit niet meer weg te denken uit ons leven. Bij alles wat we doen is energie nodig. De Westerse cultuur overleefd op elektriciteit die afkomstig is van een onzichtbaar net. Buiten zijn er geen aansluitingen op het stroomnet. Voor bedrijven is dat een probleem. Hedendaags worden er nog steeds aggregaten ingezet voor het opwekken van elektriciteit. Dit heeft veel nadelen.

 

In de evenementensector, bouw en filmsector worden er meer dan 100 miljoen liter brandstof per jaar verbrand. Dit gaat samen met vervuiling, lawaai, stank en hoge kosten.

 

Met de dreigende klimaatverandering waar we ook als individu onze ogen niet meer voor kunnen sluiten worden organisaties meer en meer verantwoordelijk gehouden voor vervuiling.

De ontwikkeling

In 2015 zijn we gestart met de eerste schetsen van de Wattsun, de allereerste op het gebied van draagbare batterijensystemen. Er is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden in de batterijentechnologie in relatie tot de doeleinden waarvoor de Wattsun ingezet wordt. Daarbij rekening houdend met de meest geschikte energiedichtheid, de cycli, het gewicht en de betrouwbaarheid.

We hebben gekozen voor de zeer hoogwaardige Lithium-Ion cellen in een eigen ontwikkeld battery pack en Batterij Management Systeem (BMS).

 

In de afgelopen jaren zijn er verschillende prototypes gebouwd die uiteindelijk hebben geleid tot de huidige Wattsun producten waarvoor wij een wereldwijd patent hebben verkregen. Tijdens de ontwikkeling en het bouwen van de prototypes is er intensief contact geweest met toekomstige klanten. Ook zijn er in die periode verschillende veldtesten gedaan. Dit zorgde voor nieuwe inzichten en verbeteringen. 

Sinds de oprichting van Wattsun wordt er nauw samengewerkt met partners voor de productontwikkeling en de industrialisatie. 

image

Betrouwbaarheid & Kwaliteit

Betrouwbaarheid is een must. Wij gebruiken in zowel het materiaal van de behuizing, als de elektronica, componenten van hoge kwaliteit. De behuizing is gemaakt van supersterk branddovend kunststof en gepoedercoat aluminium. De cellen zijn geplaatst in een eigen ontwikkeld batterypack speciaal voor de hoge vermogens die de Wattsun levert. 

Gebruiksvriendelijk

De Wattsun is uitermate gebruiksvriendelijk. Door het intuïtieve ontwerp en de eenvoud van de bediening kan iedereen, ook zonder technische kennis zelf een stroompunt realiseren. De vorm geeft de gebruiker direct het idee dat de modules stapelbaar zijn. Het maakt niet uit hoe de module gestapeld wordt, linksom of rechtsom, het werkt altijd. 

 

Het laad- en ontlaadprogramma is dusdanig geautomatiseerd dat de gebruiker niet hoeft na te denken over het op- en ontladen.  

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat voor ons verder dan groene stroom overal beschikbaar maken. Het gaat ook over gebruiksgemak en over betere werkomstandigheden. Wij geven zowel om de aarde als om de gebruiker; Wattsun helpt de klant om duurzamer, efficienter en veiliger te werken. 

We hebben bij de ontwikkeling van het systeem rekening gehouden met toekomstige, nóg efficientere batterijtechnieken. Voor de batterijen vragen we statiegeld zodat wij de batterijen een tweede leven kunnen geven in door ons ontwikkelde producten.

 

Ook zorgen we voor meer bewustwording, door van elk apparaat dat je aansluit direct het energieverbruik weer te geven. Doordat de Wattsun gemakkelijk te tillen is, is er in tegenstelling tot bij veel aggregaten en batterijen geen speciale transportmiddel nodig om hem te verplaatsen. 

 

Wij werken zoveel mogelijk met leveranciers en fabrikanten uit de regio en waarborgen hierdoor korte transportlijnen. Ook zorgen we voor lokale kennisontwikkeling en -deling.
 Van onderzoeksfase tot productie, van materiaalkeuze tot ontwerp, van samenwerking tot transport: Wattsun zorgt voor duurzaamheid in elke stap. 

 

Geschiedenis

2015
Presentatie eerste prototype
InnoEnergy gelooft in het Wattsun concept en investeert 125.000 euro
2016
Oprichting Wattsun pop-up Power bv
2017
Eerste klant
Behalen van productveiligheid certificaat!
2018
Start productie eerste batch van 40 modules
2019
Rabobank Investeert in Wattsun
2020
Uw winkelwagen (0)
  • Subtotaal (Ex. BTW): 0.00
  • Subtotaal: 0.00