Wattsun maakt emissievrij en off-grid werken mogelijk.

Gemaakt voor de professional én de planeet

Wattsun, opgericht in 2016, streeft ernaar om duurzame energie toegankelijk te maken, waar en wanneer dan ook. Onze innovatieve producten openen nieuwe mogelijkheden voor professionals die elektriciteit nodig hebben op locaties buiten het bereik van het reguliere stroomnet. We bieden oplossingen die prettiger zijn voor de gebruiker én de planeet.

Het ontstaan van Wattsun

Wattsun pop-up power is in 2016 officieel opgericht door de huidige eigenaren Koen Olieslagers en Bart Hendriks. Olieslagers bedacht een jaar eerder als industrieel productontwerper het eerste concept, Hendriks volgde in de zomer van 2016 na het afronden van zijn studie commerciële economie. De twee kennen elkaar van hun studietijd op de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en besloten samen verder te gaan met het idee van Olieslagers.

Al in 2015 werden de eerste schetsen van het Wattsun-concept op papier gezet, de allereerste op het gebied van stapelbare batterijsystemen. Hierbij hield Olieslagers rekening met het stapelen, de draagbaarheid en het gebruiksgemak. Tegelijkertijd werd er onderzoek gedaan naar de juiste batterij voor het batterijsysteem. Hierbij werd rekening gehouden met de meest geschikte energiedichtheid, de cycli, het gewicht en de betrouwbaarheid. Zo werd de basis gelegd van het unieke, stapelbare batterijsysteem.

Na hun studie zijn Olieslagers en Hendriks direct begonnen met het ontwikkelen, produceren en verkopen van hun eerste batterijsystemen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een investering van InnoEnergy. Behalve van investeerders trok het duo ook de aandacht van de markt. In 2017 haalde Wattsun de eerste klant aan boord en in 2018 werden de eerste veertig Wattsun-modules geproduceerd.

Wereldwijd patent en internationale ambitie

De afgelopen jaren is Wattsun flink gegroeid. Allereerst hebben we een wereldwijd patent verkregen voor onze batterijsystemen. We hebben verschillende prototypes gebouwd en doorontwikkeld en blijven continu innoveren. Dit gebeurt altijd in samenwerking met de klant, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van intensieve veldtesten.

Ons marktaandeel is anno 2023 explosief gestegen. Onze powerstations zijn inmiddels bekend in heel Nederland en ver daarbuiten. Vooral in de bouwsector, de evenementenbranche en in de filmwereld is de Wattsun niet meer weg te denken. In Europa wint Wattsun steeds meer terrein, maar de ambitie is om duurzame energie overal in de wereld mobiel beschikbaar te maken.

Ook ‘Wattsun Headquarters’ groeide de afgelopen jaren uit tot een serieuze scale-up met een talentvolle groep gepassioneerde professionals die de missie van Olieslagers en Hendriks delen. De komende jaren groeien we keihard door. Talent is dus meer dan welkom.

2015

Het begin van Wattsun®

Al in 2015 werden de eerste schetsen van het Wattsun-concept op papier gezet, de allereerste op het gebied van stapelbare batterijsystemen.

2020

Wereldwijd patent

We hebben een wereldwijd patent verkregen voor ons unieke batterijsysteem. Ook nu blijven wij continu innoveren en doen dit samen met onze klanten.

2024

Wereldwijd ingezet

Van de Verenigde Staten tot België en van het Midden-Oosten tot Scandinavië, onze batterijsystemen worden inmiddels in meer dan 50 landen ingezet.

Duurzaam in elke stap

Het hoofdkantoor van Wattsun is gevestigd op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Dit is het duurzaamste bedrijventerrein van Nederland, een locatie die perfect past bij onze missie en visie. Onze producten worden ontworpen en ontwikkeld in Nederland en de productie vindt zowel in Nederland als elders in Europa plaats. Op die manier houdt Wattsun de productieketen zo kort en duurzaam mogelijk.

Wij werken daarnaast zoveel mogelijk met leveranciers en fabrikanten uit de regio en waarborgen hierdoor korte transportlijnen. Ook zorgen we voor lokale kennisontwikkeling en -deling. Van onderzoeksfase tot productie, van materiaalkeuze tot ontwerp, van samenwerking tot transport: wij gaan voor duurzaamheid in elke stap.

Van Nederlandse bron
en met een hoge mate van service.

Onze producten worden ontworpen en ontwikkeld in Nederland en de productie vindt zowel in Nederland als elders in Europa plaats. Op die manier houdt Wattsun de productieketen en de communicatielijnen zo kort en duurzaam mogelijk.

Toegevoegd aan bestelling