De familie Visser wekt en slaat energie op tijdens het varen

Read more
Hij had al een mooie zeilboot, met daarin een groot waterreservoir. Om helemaal onafhankelijk weg te kunnen ontbrak er alleen nog één schakel op het schip van Pieter Visser en zijn gezin: een onuitputtelijke stroomvoorziening. Met de Wattsun Dock+, een Pack en een zonnepaneel heeft de familie nu een compleet zelfvoorzienende boot. “De ultieme droom is om permanent op de boot te blijven wonen in het buitenland.”
Over Pieter
Over Pieter

Pieter is een enthousiaste ondernemer uit Hardinxveld. Hij verkoopt en monteert pellet- en houtkachels en verzorgt het onderhoud in heel Nederland. Dat Pieter twee rechterhanden heeft komt niet alleen in zijn werk goed van pas, maar ook in zijn privéleven. Samen met zijn vrouw Bettina besloot hij een grote opknapboot te kopen. Een boot die uiteindelijk niet alleen voor dagtochtjes, maar ook voor open wateren en verre reizen geschikt moet zijn.

Vaker op het water dan thuis

In korte tijd verbouwde Pieter een hoop aan zijn boot. Zowel de binnenkant als de buitenkant werd flink vernieuwd. Uiteraard kwam er een pelletkachel in de ‘woonkamer’, verbouwde hij het binnenvertrek en kreeg de buitenkant een nieuwe, frisse look. Samen met zijn vrouw, twee kinderen en hond Sammie is Pieter nu vaker op de boot te vinden dan thuis. “Het liefst zijn we hier. Dat geldt voor ons allemaal.”

Vaker op het water dan thuis
Leven op de boot
Leven op de boot

Het leven op de boot is knus, maar lijkt meer op het ‘normale’ leven dan je misschien zou denken. “Natuurlijk hebben we op de boot stroom nodig. Aan de kant hebben we walstroom, maar ook op het water willen we stroom kunnen gebruiken. Voor de koelkast, voor wifi, de laptops, de pelletkachel, de verlichting, noem maar op”, somt Pieter op. “We letten natuurlijk wel wat meer op het verbruik dan in huis, maar in principe kunnen we alles doen nu we de Wattsun Dock+ bij ons aan boord hebben.”

Gamen op de boot

Ook zoons Nick (11) en Jens (5) vermaken zich uitstekend op het water. Nick wisselt het gamen op zijn computer regelmatig af om het roer van zijn vader over te nemen. “Ik ben hier heel graag, ook omdat ik hier gewoon nog contact met vrienden kan hebben, of samen kan gamen. Ik vind het zo leuk om te varen, omdat je telkens stukken ziet die je nog nooit hebt gezien. Je zit niet de hele tijd thuis vast en kan overal naartoe. Ik wil zelf ook een bootje kopen, weet ook al welke.”

Gamen op de boot
Plug & play-installatie
Plug & play-installatie

Pieter installeerde de Wattsun en de zonnepanelen zelf op de boot. “Het is een hele makkelijke installatie. Alles is plug & play, je hebt verder niks nodig. Het fijne aan de Wattsun is dat we hem makkelijk uit de cabine kunnen halen. Bijvoorbeeld als we naar het strand gaan, of middenin de natuur verblijven. Dan nemen we ‘m gewoon mee. Eenmaal terug op de boot zetten we de Wattsun weer op zijn plek, zodat alles functioneert. Ook klikken we hem op de zonnepanelen, zodat de batterij direct weer wordt opgeladen. Dat werkt heel prettig en makkelijk.”

Van niemand afhankelijk

Het liefst wil Pieter onbeperkt weg met de boot naar het buitenland. Daarbij wil hij niet om de haverklap aan wal aanleggen. “Water hebben we voldoende om langere tijd op het water te blijven. We hebben bovendien masten bij de boot, dus we kunnen ook gaan zeilen. Samen met het Wattsun-pakket zijn we nu van niets of niemand meer afhankelijk. Onze droom realiseren wordt dus steeds realistischer.” 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zeilboot of plezierjacht? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Samen gaan we voor een emissievrije toekomst.

Van niemand afhankelijk

Self-sufficient boat powered by Wattsun

Lees verder

Your shoppingcart (0)
  • Subtotal (Ex. VAT): 0.00
  • Subtotal: 0.00