Op de filmset met Pieter van BOTHWORKS

Read more
Pieter Both (eigenaar BOTHWORKS) moet zich als Video Assist/Data Wrangler makkelijk en snel kunnen verplaatsen over de filmset. Met zijn setup – inclusief Wattsun – ‘vliegt’ hij van locatie naar locatie.
Video Assist/Data Wrangler
Video Assist/Data Wrangler

Pieter vervult de rol als Video Assist/Data Wrangler al vele jaren vol liefde en passie op de filmset. Hij zorgt ervoor dat het beeld van de camera direct te zien is via monitoren voor degenen die er baat bij hebben. Bijvoorbeeld de regisseur en opdrachtgever. Dit is de belangrijkste taak als Video Assist. Daarnaast zorgt Pieter er ook meteen voor dat alle bestanden van de camera goed opgeslagen worden en er geen opnames verloren gaan. Dat is het gedeelte Data Wrangling

Pieter Both

Pieter is Nederlands eerste Video Assist. Toen hij ruim 20 jaar geleden begon, werkte hij met videobanden en werd er daadwerkelijk nog geknipt en geplakt in de beelden. Niet met een toetsenbord en een muis, maar echt, analoog. Nu gaat alles digitaal. Dat werkt een stuk sneller, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Want hoe zorg je ervoor dat je al je apparatuur van stroom kunt voorzien en tevens mobiel blijft? Pieter heeft dit tot in de puntjes uitgespeeld en wij liepen een ochtend met hem mee om te kijken hoe.

 

Check BOTHWORKS voor meer info.

Pieter Both
Opbouwen in Amsterdam-Zuidoost
Opbouwen in Amsterdam-Zuidoost

Pieter is vandaag in Amsterdam-Zuidoost vanwege de opnames voor een commercial. Net als bij andere opdrachten begint de werkdag met het klaarzetten van zijn mobiele setup. Vanuit de schuifdeuren van zijn Chrysler rolt hij twee karren met apparatuur uit de auto. Om onder alle omstandigheden goed te kunnen werken heeft Pieter een tent tot zijn beschikking, waar hij de karren in eerste instantie neerzet. Ook staan er stoelen, zodat de opdrachtgever, regisseur en andere belanghebbenden de opnames goed kunnen volgen. Op de kar waar Pieter zijn Wattsun Dock op heeft staan, staat ook de monitor en zijn indrukwekkende computer. Hij is nu ready to go.

Vliegen van locatie A naar B

De opbouwtijd van Pieter is al indrukwekkend, maar de mobiliteit van zijn setup is dat al helemaal. Omdat alles op zijn karren staat, inclusief zijn eigen stroomvoorziening, kan hij zich moeiteloos van locatie A naar locatie B bewegen. Wel zo handig in de filmwereld. Hij heeft hierbij geen kabels nodig en geen vervuilend en lawaaiig aggregaat. Bovendien staat zijn apparatuur op deze manier altijd aan. “Mensen hoeven niet met een aggregaat achter mij aan te rennen. Als we moeten verplaatsen dan laat ik alles aan staan. Ik loop van de ene plek naar de ander met mijn equipment aan. Als ik aankom ben ik al klaar om te filmen. Dat werkt aan alle kanten, niet alleen aan mijn kant, maar ook aan die van de productie.”

Vliegen van locatie A naar B
“I’m a smooth criminal met de Wattsun. Mijn stroomvoorziening is milieuvriendelijker. Hij is stiller, mensen zijn er blij mee.”
“I’m a smooth criminal met de Wattsun. Mijn stroomvoorziening is milieuvriendelijker. Hij is stiller, mensen zijn er blij mee.”
Onafhankelijk

Pieter beoefent zijn vak met passie. Hij is altijd in voor een praatje en lijkt iedereen op de set te kennen. Als Video Assist zorgt hij ervoor dat iedereen vandaag op ieder moment live kan zien wat de camera ziet. Dit toont hij vervolgens rechtstreeks op zijn monitor, die draait op de Wattsun. Ondertussen zorgt hij ervoor dat alle opnames goed worden opgeslagen. Een nauwkeurige bezigheid waarbij uiteraard niks mis mag gaan. Vandaar ook dat hij niet afhankelijk wil zijn van de stroomvoorziening van anderen. Hij vertrouwt volledig op zijn Wattsun en hoeft op die manier nooit bang te zijn dat hij zonder stroom komt te zitten. 

Onafhankelijk

Video Assist powered by Wattsun

Wattsun

0uur

Stroom voor video assist

Met zijn Wattsun Dock kan Pieter zes uur onafgebroken werken.

0%

Onafhankelijk en stil

Met de Wattsun is Pieter een 'smooth criminal'.

Lees verder

Your shoppingcart (0)
  • Subtotal (Ex. VAT): 0.00
  • Subtotal: 0.00