Zero emission bouwen door Van Gelder

Read more
Van Gelder Groep heeft primeur met Zero Emission project in de Gemeente Ermelo, Wattsun speelt sleutelrol.
Bouwen in Natura 2000 gebied
Bouwen in Natura 2000 gebied

Van Gelder Groep voert in opdracht van de gemeente Ermelo werkzaamheden uit aan de Kerkdennen. Een weg grenzend aan de Veluwe. Het Kerkdennen project vindt plaats in een van de prachtige natuurgebieden die Nederland rijk is en behoort tot een van de 161 zogenoemde Natura 2000 gebieden. Gemeente Ermelo streeft naar maximale beperking van stikstof uitstoot tijden werkzaamheden. 

 

Van Gelder Groep onderscheidt zich met het behalen van een hoge EMVI score en profileert zich op gebied van duurzaamheid, innovatie en de omgang met de omgeving, belangrijke criteria binnen het EMVI. Hun missie is volledig emissievrij bouwen.

Bouwen zonder uitstoot

Van Gelder klaart de klus zonder uitstoot met enkel elektrisch materieel. Een primeur is de inzet van twee elektrische rupskranen. Omgevingsmanager Paulien Bisschop vult aan: “We maken ook gebruik van elektrische bandenzagen, trilplaten en zelfs de schaftketen zijn dankzij de inzet van Wattsun, volledig elektrisch. We stellen alles in het werk om de uitstoot zoveel mogelijk te verminderen.” 

 

Een groot voordeel van elektrisch werken is dat de werkzaamheden veel minder lawaai veroorzaken. De bouwplaats is stiller geworden. De aannemer kan zorgeloos en efficiënt doorwerken. Omwonenden, zowel mens als dier kunnen zonder geluidsoverlast aan de dag beginnen. Daarnaast is de werkomgeving een stuk veiliger en gezonder geworden omdat er geen dampen van machines of aggregaten vrijkomen. Een win-win situatie voor alle partijen.

 

Bouwen zonder uitstoot
Universeel mobiel stopcontact
Universeel mobiel stopcontact

Door de inzet van de Wattsun heeft van Gelder de beschikking over een universeel mobiel stopcontact. Hiermee kan de schaftwagen voorzien worden van stroom zonder meterslange kabels te trekken of gebruik te maken van een aggregaat. Daarnaast kunnen de werknemers de Wattsun meenemen het veld in om te slijpen, boren en/of te zagen. 

Opladen van batterijen

De accu’s en batterijen van de shovel, kranen en andere elektrisch materieel worden door Van Gelder opgeladen in een centrale container met een vaste stroomaansluiting. Hierdoor is de aannemer verlost van lange kabels en hebben de werknemers de vrijheid om op elke gewenste plek te werken met stroom. 

Opladen van batterijen

Primeur zero emission bouwen

Bekijk de film: Van Gelder Groep in actie voor het Kerdennen project. 

Wattsun

Wat heeft het opgeleverd?

0%

Elektrisch werken

Het is Van Gelder gelukt om voor het Kerkdennen project 100% elektrisch te werken. 

100%

Uitstoot

Op het Kerkdennen Project is er 0% uitgestoten door het elektrisch materieel.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Neem contact met ons op, we helpen je graag.

Lees verder

Your shoppingcart (0)
  • Subtotal (Ex. VAT): 0.00
  • Subtotal: 0.00