Home Nieuws Jouw Wattsun in topconditie: 5 tips voor het opladen van onze lithium-ion batterij

Jouw Wattsun in topconditie: 5 tips voor het opladen van onze lithium-ion batterij

Voor batterijen moet je zorgen. Wie dat doet geniet van een optimale gebruiksduur én een optimale levensduur. Met deze tips gaat jouw lithium-ion batterij tot wel twee keer langer mee.

Verdubbel de levensduur
Wattsun-batterijen
Tip 1: Laat je batterij niet helemaal ontladen.

Zorg dat je Wattsun-batterij niet helemaal leeg raakt. Natuurlijk kan het gebeuren dat je de batterij af en toe tot de laatste procent nodig hebt, maar voor een optimale conditie raden we je aan de batterij opnieuw op te laden bij 20%.

Tip 2: Laadt je batterij niet 100% op.

Het klinkt misschien gek, maar het is beter om je batterij niet volledig op te laden. Je kunt – wanneer je voor jouw klus niet de volledige capaciteit nodig hebt – de batterij beter voor 80-90% opladen. Bij een volledig opgeladen batterij kan er naar verloop van tijd capaciteitsverlies optreden, waardoor de gebruiksduur van de batterij afneemt. Door de batterij nét niet helemaal op te laden, blijft de batterijcapaciteit langer behouden.

Tip 3: Opbergen doe je met een halflege batterij.

Wanneer je de Wattsun langere tijd niet gebruikt, raden we je aan de batterij niet volledig opgeladen, maar ook zeker niet leeg op te bergen. Een laadpercentage van zo’n 50% is het beste. Een batterij die (bijna) leeg is kan vanwege een chemisch proces defect raken als deze lange tijd leeg is. Met een volle batterij kan bovendien capaciteitsverlies optreden.

Wil je de Wattsun echt voor lange tijd opbergen, dan raden we het aan iedere twee maanden bij te laden tot 50% of iets daarboven. Uiteraard is het beter om de Wattsun regelmatig te blijven gebruiken.

Tip 4: Niet te warm. Niet te koud.

De Wattsun Dock en Pack functioneren binnen een zeer ruim en gebruikelijk temperatuurbereik. Het ontladen van de Wattsun-batterijen kan tussen de -10 en 45 graden. Opladen doe je het best tussen de 5 en 25 graden. Koudere of warmere omstandigheden zullen invloed hebben op de levensduur van de batterij.

Tip 5: Gebruik altijd de originele oplader.

Voor het optimale gebruik van jouw lithium-ion batterij gebruik je altijd de meegeleverde oplader. Dit geldt ook zo bij je telefoon en laptop. In ons geval is de Wattsun Charger 360 de juiste, originele oplader. Alleen de verkoper van het product zelf kan jou de kwaliteit garanderen die je mag verwachten van een oplader.

Wil je hier meer informatie over de Wattsun Charger 360, of bestel je deze graag, neem dan contact met ons op of bestel.

Bonustip

Gebruik groene stroom! Dit is echter niet beter voor je batterij, maar wel voor de wereld. Dus waar wacht je nog op? Kies voor de wereld, ga voor groen.

 

Toegevoegd aan bestelling