Home Case Studies Wattsun® x Merged.CC

Wattsun® x Merged.CC

Creatief, snel en flexibel: Merged Content Creators leveren topkwaliteit video’s. Arno Kwint legt uit hoe het zijn team lukt om zelfs middenin de bergen in één dag een video van begin tot eind te produceren door de mobiele stroomvoorzieningen van Wattsun binnen film & broadcasting in te zetten.

Video: Merged.cc in the Pyrenees | Powered by Wattsun
Iedere dag een video maken in de Franse Pyreneeën: zo doen ze dat bij Merged.cc

De uitdaging

Dagelijks een video produceren van die dag is al een grote uitdaging, maar om dat ook nog middenin het Franse hooggebergte te doen vraagt om extra creativiteit, efficiëntie en energie. De mobiele Wattsun Dock speelt daarin een belangrijke rol.. “Tijdens het draaien gaan onze accu’s leeg. Onderweg hebben we geen tijd om stopcontacten te zoeken en te wachten. Met de Wattsun kunnen we tijdens het rijden een contactdoos met tien inputs gebruiken voor al onze acculaders. Zo kunnen we de hele dag door onze drones, camera’s, laptops en lichtpanelen optimaal gebruiken.” zo vertelt Arno.

De Wattsun Dock zorgt voor flexibiliteit in het productieproces en stelt teams in staat om op locatie te werken zonder afhankelijk te zijn van vaste stroombronnen.

Over Merged Content Creators

Arno werkte als producer en cameraman al een tijd samen met zijn compagnon Chiel van Rijn. Samen besloten de twee begin 2021 officieel onder de vlag Merged Content Creators verder te groeien. De Arnhemse onderneming doet alles zelf, van filmen en editen, tot 3D en animaties. Grote merken als Bol.com en Beter Bed zijn zomaar een paar van de vele tevreden klanten die al aan het bedrijf zijn verbonden.

Impact bij sportevents

Bij Merged Content Creators lopen de opdrachten behoorlijk uiteen. Een van de uitdagendste opdrachten zijn de meerdaagse sportevents, vertelt Arno. “We doen veel met wielrenners, maar ook met mountainbiken, BMX en met hardloopevenementen. In de zomer heb je veel wielertours. Vorig jaar zijn we gevraagd om voor The Ride NL video’s te maken. Bij dit event fietsen deelnemers in een week tijd zo’n duizend kilometer door Franse bergen. Iedere avond krijgen ze op hun kamp een briefing voor de volgende dag. Een heel mooi moment om samen een op dezelfde dag geproduceerde dagfilm terug te kijken natuurlijk. Het geeft de deelnemers motivatie voor de volgende etappe.”

7 uur

Batterijen opladen en editen

Wattsun maakt het mogelijk om essentiële apparatuur onderweg efficiënt op te laden zonder te stoppen voor stopcontacten.

2700

meter boven NAP

Bij gebruik van de Wattsun kan je overal werken, zelfs op grote hoogte in de Franse Pyreneeën.

1000

kilometer koers

Met power van Wattsun is het geen enkel probleem om zeven dagen lang duizend fietskilometers vast te leggen.

Onderweg alvast editen

Op de route zijn er vaste pauzeplekken voor de wielrenners. Het team van Merged grijpt die momenten aan om alvast zoveel mogelijk voorwerk te doen voor de video die ’s avonds klaar moet zijn. “Wanneer de mensen even een break houden, laden wij alvast de eerste beelden in. We selecteren de bruikbare shots, zodat we het ’s avonds in het kamp alleen nog op de muziek in elkaar hoeven te zetten. We zitten dan dus letterlijk in een haarspeldbocht te werken op onze laptops. Superefficiënt.”

Mede dankzij de Wattsun lukt het Merged.CC om iedere dag een toffe video te tonen tijdens deze producties.

 

Bekijk op de Instagrampagina van Merged.cc de beelden van Dag 6 van The Ride NL.

'Zelfs hoog in de bergen kunnen wij onze apparatuur voorzien van volle accu's waardoor er zeer snel gehandeld kan worden.'

Toegevoegd aan bestelling