Iedere dag een video maken in de Franse Pyreneeën: zo doen ze dat bij Merged.cc

Read more
De content creators van Merged maken niet alleen hele toffe commercials, product- en bedrijfsvideo’s, ze doen dat ook regelmatig in een moordend tempo. Medeoprichter Arno Kwint legt uit hoe het zijn team lukt om zelfs middenin de bergen in één dag een video van begin tot eind te produceren.
Over Merged Content Creators
Over Merged Content Creators

Arno werkte als producer en cameraman al een tijd samen met zijn compagnon Chiel van Rijn. Samen besloten de twee begin 2021 officieel onder de vlag Merged Content Creators verder te groeien. De Arnhemse onderneming doet alles zelf, van filmen en editen, tot 3D en animaties. Grote merken als Bol.com en Beter Bed zijn zomaar een paar van de vele tevreden klanten die al aan het bedrijf zijn verbonden.

Sportevents

Bij Merged Content Creators lopen de opdrachten behoorlijk uiteen. Een van de uitdagendste opdrachten zijn de meerdaagse sportevents, vertelt Arno. “We doen veel met wielrenners, maar ook met mountainbiken, BMX en met hardloopevenementen. In de zomer heb je veel wielertours. Vorig jaar zijn we gevraagd om voor The Ride NL video’s te maken. Bij dit event fietsen deelnemers in een week tijd zo’n duizend kilometer door Franse bergen. Iedere avond krijgen ze op hun kamp een briefing voor de volgende dag. Een heel mooi moment om samen een op dezelfde dag geproduceerde dagfilm terug te kijken natuurlijk. Het geeft de deelnemers motivatie voor de volgende etappe.”

Sportevents
Grote uitdaging
Grote uitdaging

Dagelijks een video produceren van die dag is al een grote uitdaging, maar om dat ook nog middenin het Franse hooggebergte te doen vraagt om extra creativiteit, efficiëntie en energie. Arno legt uit dat de Wattsun Dock daarin een belangrijke rol speelt. “Tijdens het draaien gaan onze accu’s leeg. Onderweg hebben we geen tijd om stopcontacten te zoeken en te wachten. Met de Wattsun kunnen we tijdens het rijden een contactdoos met tien inputs gebruiken voor al onze acculaders. Zo kunnen we de hele dag door onze drones, camera’s, laptops en lichtpanelen optimaal gebruiken.”

Onderweg alvast editen

Op de route zijn er vaste pauzeplekken voor de wielrenners. Het team van Merged grijpt die momenten aan om alvast zoveel mogelijk voorwerk te doen voor de video die ’s avonds klaar moet zijn. “Wanneer de mensen even een break houden, laden wij alvast de eerste beelden in. We selecteren de bruikbare shots, zodat we het ’s avonds in het kamp alleen nog op de muziek in elkaar hoeven te zetten. We zitten dan dus letterlijk in een haarspeldbocht te werken op onze laptops. Superefficiënt.”

Onderweg alvast editen
Megaklus
Megaklus

Arno noemt een klus zoals die voor The Ride NL prachtig, maar ook intens. “Aan het eind van de week denken we als team wel: wow, wat hebben we nu weer meegemaakt. Je bent de hele week onderweg en begint iedere dag om 06.00 uur ’s ochtends. De video moet ’s avonds om 21.00 uur af zijn. Het zijn dus lange dagen. Daarna drink je misschien nog twee biertjes en dan is de dag voorbij. Toch is het zeer de moeite waard en uniek om mee te maken. We zijn echt een goed team samen, hebben een goede vibe met elkaar. En mede dankzij de Wattsun lukt het ons toch maar mooi om iedere dag een toffe video te tonen.” 

 

Bekijk op de Instagrampagina van Merged.cc de beelden van Dag 6 van The Ride NL.

Merged.cc in the Pyrenees | Powered by Wattsun

Wattsun

0 uur

Batterijen opladen en editen

0 meter boven NAP

Werken waar je maar wilt

Lees verder

Your shoppingcart (0)
  • Subtotal (Ex. VAT): 0.00
  • Subtotal: 0.00