Home Nieuws Wat is fossiele brandstof?

Wat is fossiele brandstof?

Fossiele brandstof effecten
Plug & play met Wattsun
Fossiele brandstof

Fossiele brandstof: een term die je vaak hoort in het nieuws en in discussies. Maar wat is fossiele brandstof nou eigenlijk? Fossiele brandstoffen zijn de overblijfselen van planten en dieren (fossielen) die in miljoenen jaren onder hoge druk van de aarde zijn omgezet in olie, gas of kolen. Halverwege de 19e eeuw is de mensheid begonnen om deze brandstoffen op te graven en op te pompen uit de aarde om ze vervolgens te verbranden om energie te creëren. Een belangrijke ontwikkeling voor onze welvaart, maar helaas wel een met een enorme keerzijde.

Door de verbranding van fossiele brandstoffen komt (naast andere ongewenste uitstoot) veel CO2 vrij in de atmosfeer. Daarom wil de Rijksoverheid het gebruik van fossiele brandstoffen sterk verminderen en moet het energiesysteem CO2-vrij zijn in 2050. Dit versterkt het broeikaseffect en dus de opwarming van de aarde. Het probleem van fossiele brandstof ligt zelfs in eerste instantie niet op de eindigheid, want het klimaatprobleem zou al lang voordat de fossiele brandstoffen opraken een desastreus scenario opleveren voor onze planeet.

De enige manier om deze crisis af te wenden is de wereldwijde overstap naar duurzame energie. Ook de Rijksoverheid wil het gebruik van fossiele brandstoffen sterk verminderen en in 2050 moet het energiesysteem CO2-vrij zijn. De producten van Wattsun dragen hieraan bij doordat ze ontwikkeld zijn om duurzame energie altijd en overal beschikbaar te maken. Zodat werken op locatie zonder toegang tot het elektriciteitsnet ook duurzaam kan.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Start direct met het samenstellen via onze configurator of neem contact op zodat we persoonlijk en gericht advies kunnen bieden voor jou situatie.

Where the power grid ends, Wattsun begins..

Toegevoegd aan bestelling