Home Nieuws KWS Infra bouwt met Wattsun in Amsterdam

KWS Infra bouwt met Wattsun in Amsterdam

Het doel van KWS Infra is 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. In dit blog lees je over hoe KWS in de gemeente Amsterdam elektrisch bouwt en welke rol onze producten daarbij een belangrijke rol spelen. Scrol naar beneden en bekijk de prachtige beelden in de video.

Duurzaam herinrichten Houthavens Amsterdam
Emissievrij bouwen door KWS met Wattsun

KWS Infra bouwt in opdracht van de gemeente Amsterdam aan het duurzaam herinrichten van het maaiveld in de Houthavens in Amsterdam. Dit bestaat uit het bouw- en woonrijpmaken van de woonpercelen, kadeconstructies en diverse andere onderhoudswerkzaamheden.

KWS Infra is marktleider in de wegenbouw en de productie van asfalt in Nederland. KWS maakt deel uit van Koninklijke VolkerWessels, een internationaal breed opererend concern dat actief is in alle vormen van bouwnijverheid.

De Gemeente Amsterdam streeft naar vermindering van hinder en verbetering van de luchtkwaliteit. Dit vraagt om schoner en efficiënter transport op en rond het project. Daarom maakt KWS gebruik van elektrisch materieel zoals fietsen, scooters, een Goupil (elektrische auto) en golfkarretjes. Daarnaast parkeren de medewerkers hun auto’s bij de KWS keet aan de rand de de stad en rijden samen met het elektrisch materieel emissieloos naar de locatie.

Elektrisch materieel

Naast schoner en het slim vervoer maakt KWS gebruik van elektrisch materieel en waar dat niet mogelijk is maken ze gebruik van HVO. Om 16:00u wordt al het elektrisch materieel opgeladen tot 07:00 uur in de daarvoor speciaal ingerichte containers.

Toegevoegd aan bestelling