Home Case Studies Wattsun® x Van Gelder

Wattsun® x Van Gelder

Van Gelder Groep bouwt met hulp van Wattsun alle schaftwagens om tot zelfvoorzienende schaftwagens. Evert Mekking, Hoofd Materieeldienst, vertelt waarom hij enkele jaren geleden al koos voor Wattsun en hoe deze innovatieve energieoplossing hun werkwijze heeft veranderd.

Duurzame schaftwagens

Vooraanstaand infrabedrijf Van Gelder bouwt met hulp van Wattsun’s duurzame energieoplossingen alle schaftwagens om tot zelfvoorzienende mobiele schaftwagens. De uitdaging was om een duurzame en efficiënte energieoplossing te vinden geschikt voor bouw & infra die zowel ecologisch als economisch voordelig was. Evert Mekking, Hoofd Materieeldienst, zocht naar een manier om de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen te verminderen en de operationele efficiëntie te verhogen.

Impact

De implementatie van Wattsun’s draagbare batterijsystemen transformeerde de werkwijze van Van Gelder Groep. De overstap naar deze duurzame accu’s elimineerde de noodzaak voor benzine en gas, wat resulteerde in aanzienlijke kostenbesparingen en een verminderde ecologische voetafdruk.

Mekking benadrukt het gemak van deze transitie: “De mannen die ermee werkten vergaten waar de stroom vandaan kwam. Ze konden ‘s ochtends gewoon koffie zetten, totdat pas na een paar dagen de accu leeg was.” Deze verandering bevorderde niet alleen de duurzaamheid, maar verbeterde ook de veiligheid en het gebruiksgemak op het werkterrein.

13x

Minder CO2 uitstoot

Met Wattsun® werd er 13 x minder CO2 uitgestoot in vergelijking met een aggregaat.

0%

CO2 & Stikstof

Bij gebruik van de Wattsun® is er geen uitstoot van CO2 en stikstof.

Wattsun® X Van Gelder duurzame aggregraat

68

Wattsun® apparaten actief
Ecologisch en economisch voordelig

Mekking onderstreept het belang van deze aanpak: “Nu het economisch ook aantrekkelijker wordt, zijn we met zijn allen echt op de goede weg. Economisch verantwoord en goed voor het milieu. Waarom zou je het dan niet doen?” Het combineren van dergelijke technologie met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, is de volgende stap in het realiseren van een volledig duurzame operatie.

Het is mogelijk om economische efficiëntie te combineren met ecologische verantwoordelijkheid, wat leidt tot een win-win situatie voor zowel het bedrijf als het milieu.

Met een blik op de toekomst bespreekt Mekking de mogelijkheid van zelfvoorzienende directieketen met Wattsun. “We onderzoeken samen de energiebehoefte en piekmomenten, zodat we ook daar onze eigen energie kunnen opwekken met een hybride aggregraat met zonnepanelen. Dat moet de volgende stap worden in onze inzet voor duurzaamheid

'Nu het economisch ook aantrekkelijker wordt, zijn we met zijn allen echt op de goede weg. Economisch verantwoord en goed voor het milieu. Waarom zou je het dan niet doen?'

Toegevoegd aan bestelling