Home Nieuws Negen redenen om jouw mobiele werkplaats nú eenvoudig zelfvoorzienend en emissievrij te maken

Negen redenen om jouw mobiele werkplaats nú eenvoudig zelfvoorzienend en emissievrij te maken

Met de Wattsun Solarkit in combinatie met ons batterijsysteem maak je van elke mobiele werkplaats een zelfvoorzienende energiebron. Deze plug & play-oplossing transformeert schaftwagens, directieketen en andere werkunits in volledig zelfvoorzienende en emissievrije werkplaatsen, zelfs op afgelegen locaties zonder netstroom. Dit zijn de negen belangrijkste voordelen volgens onze klanten.

1. Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet

Mobiele werkplaatsen, zoals schaftwagens, directieketen, of containers, bevinden zich vaak op locaties waar geen directe toegang tot het elektriciteitsnet is. Met de Wattsun Solarkit in combinatie met een batterijsysteem van Wattsun kunnen deze werkplaatsen volledig zelfvoorzienend off-grid opereren, waardoor ze niet langer afhankelijk zijn van het stroomnet. Dit biedt flexibiliteit en vrijheid in het kiezen van locaties voor werkzaamheden. Vanaf nu zijn de mogelijkheden eindeloos.

 

2. Flexibiliteit en mobiliteit

Mobiele werkplaatsen moeten vaak snel worden opgezet en verplaatst naar en tussen verschillende locaties, afhankelijk van de projectvereisten. De Wattsun Solarkit biedt deze flexibiliteit, omdat het een draagbaar en modulair plug & play-systeem is dat bovendien gemakkelijk kan worden geïnstalleerd. Stroom meenemen in mobiele werkplaatsen is zeer eenvoudig en de zonnepanelen blijven ook tijdens vervoer gewoon op het dak liggen. Zo verplaats je eenvoudig je zelfvoorzienende werkplaats bij klussen langs de weg, of op andere locaties die per dag kunnen verschillen.

 

3. Betrouwbaarheid en continuïteit

Door te investeren in zonne-energie kunnen mobiele werkplaatsen zelfvoorzienend opereren, waar ze ook staan. Dit verzekert continuïteit van de operaties en minimaliseert onderbrekingen als gevolg van een tekort aan stroom en/of stroomuitval. De combinatie tussen zonne-energie en de mogelijkheden van Wattsun om het batterijsysteem uit te breiden in capaciteit, maakt het geheel tot een zeer betrouwbare stroomoplossing.

 

4. Levensduur bestaande wagenpark verlengen

Met de Wattsun Solarkit is het mogelijk om bestaande werkplaatsen in een handomdraai te verduurzamen. Hierdoor kunnen de bestaande schaftwagens, containers en directieketen na een kleine, eenvoudige transformatie weer door als nieuw. Dat scheelt de onnodige aanschaf van nieuwe units en de onnodige afschrijving van werkplaatsen.

5. Duurzame energieproductie

Door zonnepanelen te installeren op het dak van mobiele werkplaatsen, draag je als bedrijf bij aan de transitie naar duurzame energie. De Wattsun Solarkit maakt gebruik van zonne-energie, een hernieuwbare bron die onuitputtelijk is en geen schadelijke uitstoot produceert tijdens de energieproductie. Dit helpt de ecologische impact van de werkzaamheden te verminderen en draagt ​​bij aan een groenere toekomst.

 

6. Kostenbesparing op de lange termijn

Hoewel de investering in zonnepanelen en batterijsystemen misschien flink lijkt, bieden ze aanzienlijke besparingen op de lange termijn. Door gebruik te maken van zonne-energie kun je energiekosten structureel verlagen. Uitgaven aan brandstof zijn verleden tijd. Bovendien zijn zonnepanelen en batterijmodules van Wattsun onderhoudsarm en hebben ze een lange levensduur, waardoor ze een kosteneffectieve investering zijn op de lange termijn.

 

7. Werknemers verdienen een echte pauze

Tijdens het geronk van het aggregaat heeft niemand écht rust. Wanneer de schaftwagen draait op het batterijsysteem van Wattsun is geluidoverlast verleden tijd. Veel beter voor de gezondheid van je werknemers.

 

8. Start de werkdag efficiënter

Met de Wattsun Solarkit werk je zonder geluid. Begin de dag vanaf nu rustig met een kop koffie, zonder dat er een aggregaat hoeft te ronken. Zo kun je eerder aan de slag, zonder overlast voor de directe omgeving.

 

9. De schaftwagen en/of een directiekeet is je reclamebord op de bouwplaats

Laten we eerlijk zijn: wat je goed voor elkaar hebt, wil je ook tonen aan de buitenwereld. En terecht! Met een zelfvoorzienende schaftwagen mag je best pronken.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan snel een belafspraak in met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend advies op maat. Liever direct contact? Bekijk dan onze contactpagina.

Toegevoegd aan bestelling