Home Nieuws Waarom we met de Wattsun® Solarkit een batterijsysteem creëren dat nooit meer leeg gaat

Waarom we met de Wattsun® Solarkit een batterijsysteem creëren dat nooit meer leeg gaat

Onze nieuwste innovatie, de Wattsun Solarkit, is een resultaat van zowel de vraag vanuit de markt als ons streven om een batterij te ontwikkelen die nooit meer leeg gaat.

Wattsun Solarkit: draagbare batterijsystemen met zonnepanelen
Op locatie laden en ontladen
Innovatieve oplossingen

Bij Wattsun zijn we altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om onze klanten optimaal te voorzien van stroom op locatie. Onze nieuwste innovatie, de Wattsun Solarkit, is een resultaat van zowel de vraag vanuit de markt als ons streven om een batterij te ontwikkelen die nooit meer leeg gaat. Met de Wattsun Solarkit combineren we onze draagbare batterijsystemen met zonnepanelen, waardoor je op locatie de accu’s van Wattsun kunt laden en ontladen. Zelfs tegelijkertijd. Of het nu gaat om een schaftwagen of een bedrijfsbus, met de Wattsun Solarkit ben je verzekerd van een betrouwbare stroomvoorziening.

Waarom de Wattsun Solarkit?

Eigenaar Koen Olieslagers legt uit dat er twee redenen zijn voor het ontwikkelen van de Wattsun Solarkit. “Het probleem met batterijen is dat ze leeg gaan. Dat probleem hebben we deels opgelost door het mogelijk te maken om extra batterijmodules te stapelen en zo capaciteit toe te voegen. Ook tijdens gebruik. Door naast het stapelen en wisselen van batterijen ook nog energie bij te laden met zonnepanelen creëren we een batterijsysteem dat nooit meer leeg gaat. Hiermee ontzorgen we onze klanten. Zij hoeven niet meer na te denken over hun energiebron, werken vanaf nu 100% groen en zijn als bonus bovendien goedkoper uit. Energie van de zon is gratis.”

De tweede reden voor de ontwikkeling van de Wattsun Solarkit heeft te maken met de missie van Wattsun. “Het is vanaf onze oprichting in 2016 onze missie om duurzame energie mobiel en overal beschikbaar te maken. Door opladen met zonne-energie toe te voegen als laadmogelijkheid van onze batterijsystemen kunnen we ook groene stroom opwekken, opslaan en gebruiken op locatie. Hierdoor is het echt mogelijk om overal, zelfs op de meest afgelegen locaties, duurzame stroom te gebruiken.”

Continuïteit

We begrijpen dat de continuïteit zoals je die gewend bent van het stroomnet voor bedrijven van essentieel belang is. Vooral in sectoren zoals de bouw en infra, de evenementenbranche, de groenvoorziening en de filmindustrie. Met de combinatie van de Wattsun Dock+ en de Solarkit hebben we een oplossing gevonden die deze behoefte vervult. Onze batterijen kunnen het hele jaar opgeladen worden met behulp van zonnepanelen op locatie. Dit zorgt ervoor dat je volledig zelfvoorzienend bent en kunt werken met gratis stroom, zonder afhankelijk te zijn van het stroomnet.

Maar wat gebeurt er dan tijdens de wintermaanden, wanneer er minder zonlicht is? Geen zorgen, onze batterijen zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig uit de schaftwagen of bedrijfsbus gehaald kunnen worden en aangesloten kunnen worden op netstroom. Op deze manier blijf je altijd van stroom voorzien, ongeacht de weersomstandigheden. Bovendien is het mogelijk om extra batterijmodules te stapelen en zo de capaciteit uit te breiden naar wens. Stapel tot vijf hoog en creëer een stroombron van 7.8 KWh.

Variërende Wattpiek zonnepanelen Wattsun Solarkit

De Wattsun Solarkit is verkrijgbaar in verschillende sets, waarbij de Wattpiek (Wp) varieert. Het is aan te raden om bij je eigen stroombehoefte vooral te kijken naar de donkerste maanden, zodat er ook in die periode voldoende energie wordt opgewekt om de winter door te komen. Mocht het toch nodig zijn, dan bestaat de mogelijkheid om de batterij mee naar huis of kantoor te nemen en daar op te laden. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze klanten altijd kunnen rekenen op een betrouwbare energievoorziening.

Kwaliteit zonnepanelen en keuze voor horizontale plaatsing

Bij de Wattsun Solarkit hebben we gekozen voor harde panelen. De belangrijkste reden hiervoor is de efficiëntie en het hoge rendement dat deze panelen bieden. We hebben daarnaast een speciaal frame ontwikkeld waarmee de panelen eenvoudig op platte daken kunnen worden geïnstalleerd. Door rekening te houden met voldoende luchtcirculatie onder de panelen, zorgen we ervoor dat ze goed worden gekoeld en het rendement maximaal blijft. Het horizontaal plaatsen van de panelen op platte daken zorgt er ook voor dat ze gedurende de hele dag zonlicht kunnen opvangen, wat resulteert in een optimale zonneopbrengst.

 Een ander voordeel van de Wattsun Solarkit is dat de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over de oriëntatie van de panelen en daarmee de positionering van de schaftwagen ten opzichte van de zon. Ongeacht de plaatsing ontvangen ze altijd zonnestralen, waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot. Bovendien hebben we bij het ontwerp van de kit rekening gehouden met de eenvoudige installatie, zodat elke installateur de panelen kan plaatsen. Met de meegeleverde onderdelen en accessoires is het installatieproces op ieder plat dak een fluitje van een cent.

Enthousiaste klanten

Sinds de zomer van 2022 hebben we al vele grote en kleine klanten geholpen met de ombouw van hun bestaande schaftwagens. Klanten zoals Boels en Van Gelder hebben samen met ons de keten getest en het resultaat was een groot succes. Zelfs in de donkere wintermaanden was de zelf opgewekte zonne-energie meestal toereikend. Op de donkerste en natste dagen was stapelen van een extra batterijmodule, een Wattsun Pack, of het meenemen en opladen aan netstroom een uitstekend alternatief.

De eerste keten hebben we zelf omgebouwd, zodat we de kant en klare, plug & play- Wattsun Solarkit konden optimaliseren. Iedere moer, bout en kitrand is door onze specialisten zorgvuldig getest en gekozen. “Nu kunnen we onze klanten met een gerust hart zelf hun schaftwagen of bedrijfsbus zelfvoorzienend laten maken en verduurzamen”. De eerste feedback die we krijgen over de installatie is zeer positief. De installatie is voor elke installateur super eenvoudig. Geen installateur voorhanden en/of toch liever je schaftwagen door ons laten ombouwen? Dat kan natuurlijk ook nog steeds. “Hopelijk zorgt dit ervoor dat steeds meer bedrijven hun aggregaat in de toekomst niet meer gebruiken.”

Toegevoegd aan bestelling